Vote for this post Share this post on:

Voor onze opdrachtgever, een innovatief, internationaal  logistiek bedrijf in het oosten van het land, zijn wij op zoek naar een:

Business Intelligence (BI) Engineer

Onze klant gaat een geheel nieuw data platform opzetten op basis van Microsoft SQL 2016 Enterprise met de daarin beschikbare business intelligence tool Suite, aangevuld met Power BI en Azure. Je krijgt de unieke kans om, samen met een klein team van interne medewerkers en externe consultants, ‘from scratch’ het platform op te bouwen en te voorzien van data uit onze Oracle en Microsoft bronsystemen. Met de data ga je rapporten en online dashboards maken. Dit doe je voor, en in overleg met onze business stakeholders uit alle (inter-)nationale afdelingen. De huidige BI omgeving is gebaseerd op SAP Business Objects en Crystal Reports. Ook hier zul je geregeld aan werken omdat er nog wijzigingen op bestaande rapporten aangevraagd worden.

Naast dat je veel in de techniek zult zitten, ga je ook in gesprek met de business klanten om over hun wensen te praten op het gebied van data analyses, rapporten en dashboards. Daar help je hen om tot de beste oplossing te komen. Je komt te werken in een klein enthousiast BI team (in opbouw). Je komt te werken op de ICT afdeling, met zo’n 35 andere collega’s.

Verder…

 • Heb je een afgeronde HBO of WO opleiding en een aantal jaren relevante werkervaring.
 • Beschik je over gedegen kennis van BI platformen, oplossingen en software-architecturen. Je bent in staat mee te denken bij verbeteringen in de gekozen oplossingen.
 • Heb je ervaring met de Microsoft SQL Server BI sta Kennis van Oracle is een pré.
 • Heb je bij voorkeur ervaring met Power BI en SAP Business Objects.
 • Heb je kennis en ervaring met Agile-ontwikkelmethodes zoals Scrum.
 • Heb je goede communicatieve en contactuele eigenschappen met een flexibele en doelgerichte houding.
 • Ben je resultaatgericht, klantgericht en hebt een hands-on mentaliteit.

Wat bieden wij je?

De mogelijkheid om je carrière voort te zetten bij een topspeler in de branche. Je gaat werken in een (internationale) omgeving die gericht is op groei. Je gaat werken met de modernste technieken en systemen en hebt collega’s die jouw ambitie delen. Je krijgt daarbij alle ruimte om jezelf te ontwikkelen.

 • Een goed salaris.
 • Volop mogelijkheden tot het volgen van vakgerichte opleidingen.
 • Prettige en informele werksfeer.
 • Dynamische organisatie.

Geinteresseerd? Wacht dan niet langer en solliciteer!

Stuur je cv en motivatie naar sollicitatie@hmsolutions.nl. Voor meer informatie over de vacature kan je ons bellen op 0343-432526

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vote for this post Share this post on:
Avatar Frank Atanassow

Author: Frank Atanassow